Login studenți

Echipa României

Înapoi la pagina meciului

Ioan Andone

andone-thNascut pe 15 martie 1960. International roman cu 55 de selectii si 2 goluri. A jucat la Corvinul Hunedoara (105), Dinamo (171), precum si in Spania, la Elche (34) si in Olanda la Heerenveen (39). A facut parte din generatia de platina a fotbalului romanesc care s-a calificat la turneul final al Campionatului European din Franta 1984. Campion cu Dinamo, echipa cu care s-a calificat in semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984) si in semifinalele Cupei Cupelor (1990).
Campion cu Dinamo ca antrenor, dar si cu CFR Cluj. A mai antrenat Sportul Studentesc, U Cluj, Petrolul, Farul, FC Brasov, Omonia Nicosia, FC Bihor, Rapid, Al Etifaq, Al Ahli, TSKA Sofia.

Ilie Balaci

balaci-thNascut pe 13 septembrie 1956. Supranumit si „Minunea blonda”, Balaci este unul dintre cei mai mari jucatori din istoria fotbalului romanesc. A jucat aproape intreaga cariera la Universitatea Craiova (285 de meciuri, 76 de goluri), cu care a ajuns in sferturile de finala ale Cupei Campionilor Europeni (1982) si in semifinalele Cupei UEFA (1983). A mai jucat la FC Olt si la Dinamo, totalizand 347 de jocuri in Liga 1 si 84 de goluri. Are 75 de selectii la echipa nationala, pentru care a marcat de 8 ori.

A debutat la 17 ani sub tricolor, si a facut parte din generatia de platina care a calificat Romania la turneul final al Campionatului European de fotbal – Franta 1984. Ca antrenor, a cucerit toate trofeele posibile in lumea araba, cu Al Hillal, Al Ain, Al Sadd, Al Nassr, Al Ahli, Al Arabi, Al Shabab, precum si Cupa Campionilor Europeni in Africa cu Club African de Tunis (Tunisia), titlu si Cupa Cupelor tarilor arabe cu Olimpique Casablanca (Maroc). In tara a antrenat Pandurii Targu-Jiu, Drobeta Turnu-Severin, Universitatea Craiova. Este considerat alaturi de Dobrin si Hagi cel mai bun fotbalist al Romaniei de dupa razboi. A obtinut trofeul „Bravo” in 1978.

Miodrag Belodedici

belodedici-thNascut pe 20 mai 1964. Jucator roman de nationalitate sarba, este actualmente director al centrelor de juniori din cadrul FRF. Campion al Romaniei cu Steaua, campion al Iugoslaviei cu Steaua Rosie Belgrad, este primul fotbalist din lume care a cucerit de doua ori Cupa Campionilor Europeni cu doua echipe diferite, din tari aflate in lagarul comunist. Are 53 de selectii la echipa nationala, cu care a participat la Campionatul Mondial de fotbal din SUA 1994, la Campionatul European din Anglia 1996 si din Belgia si Olanda din 2000.

Gica Hagi

hagi-thS-a nascut pe 5 februarie 1965. Este considerat unanim drept cel mai mare jucator din intreaga istorie a fotbalului romanesc. Este singurul fotbalist roman participant la sase turnee finale. A fost pe teren la Campionatele Mondiale din Italia 1990, SUA 1994, Franta 1998, precum si la Campionatele Europene din Franta 1984, Anglia 1996, Belgia si Olanda 2000. A fost campion al Romaniei cu Steaua, si a mai jucat la doua dintre cele mai mari cluburi ale lumii, Real Madrid si Barcelona. A cucerit Supercupa Europei cu Steaua si cu Galatasaray Istanbul, precum si Cupa UEFA cu aceeasi echipa turca. A mai jucat la Farul, Sportul Studentesc si Brescia (Italia).

Are un total de 513 meciuri la echipele de club, pentru care a inscris 271 de goluri. Cu Real a cucerit Supercupa Spaniei, la fel si cu Barcelona. Cu Steaua are trei titluri si doua Cupe. Cu Galatasaray are patru titluri, doua Cupe, o Supercupa, cu Brescia Cupa anglo-italiana. Golgheter al Romaniei in 1985-1986. De sapte ori ales cel mai bun fotbalist al anului. A facut parte din echipa ideala a Campionatului Mondial din 1994. Are 125 de selectii la echipa nationala pentru care a marcat 35 de goluri.

S-a dedicat meseriei de antrenor, incepand cu echipa nationala a Romaniei, apoi cu Bursaspor, Galatasaray, FC Timisoara, Steaua si Viitorul. Patroneaza cea mai puternica academie de juniori din Romania, care ii poarta numele.

Anghel Iordanescu

iordanescu-thNascut pe 4 mai 1950. A jucat in tara la o singura echipa, Steaua, in 317 meciuri, pentru care a inscris 155 de goluri. SI-a incheiat cariera in Grecia la Ofi Creta. Pentru echipa nationala a jucat de 64 de ori, inscriind 26 de goluri. A facut parte din echipa nationala calificata in sferturile Campionatului European din 1972. Multiplu campion al Romaniei cu Steaua, cunoaste apogeul in 7 mai 1986 la Sevilla cand cucereste Cupa Campionilor Europeni, in calitate de jucator si antrenor secund.

Ca antrenor principal cucereste Supercupa Europei in 1987 si califica Steaua in finala Cupei Campionilor europeni din 1989. Ca selectioner califica echipa nationala a Romaniei la Campionatul Mondial din 1994, din SUA, la EURO 1996, si la Campionatul Mondial din Franta 1998. Este la un pas sa califice echipa nationala si la EURO 2016, in Franta. A mai antrenat Grecia, Al Hilal, cu care a cucerit Cupa Campionilor Asiei, Rapid, Al Ain, Anorthosis Famagustas (Cipru) si Al Ittihad. Este considerat cel mai bun atrenor din istoria fotbalului romanesc, supranumit „antrenorul secolului”.

Gino Iorgulescu

iorgulescu-thNascut pe 15 mai 1956. Fost international roman, cu 49 de prezente si 3 goluri la echipa nationala, Gino Iorgulescu a jucat pentru Dunarea Giurgiu (32 de jocuri), Progresul (28), Sportul Studentesc (324) si, spre finalul carierei, in Belgia, la Beerschot.

A inceput ca atacant central, iar apoi s-a consacrat pe postul de fundas central, facand parte din generatia de platina a fotbalului romanesc, singura echipa nationala care a invins o campioana a lumii en-titre, Italia. Titular intre tricolori la turneul final al Campionatului European de fotbal din Franta, 1984.

Actualmente este Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Romania.

Dumitru Moraru

moraru-thNascut pe 8 mai 1956. Portar de clasa, a jucat la Steaua (84 de jocuri), Metalul (56), Sportul Studentesc (88), Dinamo (212), Victoria (5) si la norvegienii de la I K Start (41). A facut parte din aceeasi generatie de platina a tricolorilor care s-a calificat la EURO 1984. Are 39 de selectii la echipa nationala, si a fost campion al Romaniei cu Steaua si cu Dinamo.

Adrian Mutu

mutu-thNascut pe 8 ianuarie 1979. Are 77 de selectii la echipa nationala pentru care a marcat 35 de goluri, fiind golgheterul tricolorilor „all-time”, alaturi de Gica Hagi. Si-a inceput cariera la FC Arges, a trecut la Dinamo, iar apoi la unele dintre cele mai mari echipe ale Europei. A jucat la Internazionale Milano, Verona, Parma, Chelsea Londra, Juventus Torino, Fiorentina, Cesena, Ajaccio (Franta) si si-a incheiat cariera la Petrolul Ploiesti. Are peste 100 de goluri inscrise in Serie A. A participat la turneele finale ale Campionatului European din Belgia si Olanda din 2000 si Elvetia – Austria 2008.

Dan Petrescu

petrescu-thNascut pe 22 decembrie 1967. Are 95 de selectii la nationala, pentru care a inscris 12 goluri. A jucat finala Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, din 1989, campion al Romaniei cu Steaua, castigator al Cupei Romaniei. A participat cu echipa nationala la Campionatele Mondiale din SUA 1994 si Franta 1998. A participat, de asemenea, la turneele finale ale Campionatului European din Anglia 1996 si Belgia si Olanda din 2000. A mai jucat la FC Olt, Foggia si Genoa (Italia), Sheffield Wendsday, Chelsea, Bradford, Southampton (Anglia), precum si la FC National.

Ca antrenor a luat titlul in Romania cu Unirea Urziceni (2009), iar apoi a antrenat in Rusia pe Kuban Krasnodar, promovand-o in prima liga si pe Dinamo Moscova. A reusit o promovare si in Liga 1 cu Sportul Studentesc. A mai antrenat Rapid, Wisla Cracovia si Al Arabi.

Daniel Prodan

prodan-thNascut pe 23 martie 1972. A strans 54 de selectii la echipa nationala cu care a participat la turneele finale ale Campionatului Mondial din SUA, 1994, si Campionatului European din Anglia 1996. A fost campion al Romaniei cu Steaua si a mai jucat la Olimpia Satu Mare, Atletico Madrid (Spania), Glasgow Rangers (Scotia), Rocar, FC National, Messina (Italia). Este considerat unul dintre cei mai buni fundasi centrali din intraga istorie a fotbalului romanesc.

Bogdan Stelea

stelea-thNascut pe 5 decembrie 1967. A facut parte din generatia de aur a fotbalului romanesc, participand cu echipa nationala la trei campionate mondiale, Italia 1980, SUA 1994, Franta 1998, precum si la turneele finale ale EURO din Anglia 1996 si Belgia si Olanda in anul 2000.

Campion national cu Dinamo si Steaua, precum si cu Rapid Bucuresti. A mai jucat la Mallorca, Salamanca (Spania), Samsunspor (Turcia), Standard Liege (Belgia), Akratitos (Grecia), Otelul Galati si FC Brasov. Are 91 de prezente in echipa nationala. S-a dedicat profesiei de antrenor, activand la echipa nationala ca secund, dar si la Astra Giurgiu si Viitorul Constanta.

Tudorel Stoica

stoica-thNascut pe 7 septembrie 1954. A fost capitanul legendar al Stelei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni in sezonul 1985/1986. Tot cu Steaua a cucerit si Supercupa Europei in 1987. A mai jucat la Politehnica Galati, CS U Galati, FCM Galati, Lens (Franta), iar la Steaua are 368 de jocuri in prima Liga si 43 de goluri marcate. Are 15 selectii la echipa nationala si este recunoscut drept liderul celei mai bune echipe de fotbal din istoria acestui sport in Romania.

Aurel Ticleanu

ticleanu-thNascut pe 20 ianuarie 1959. A facut parte din celebra echipa a Universitatii Craiova (232 de jocuri), supranumita Craiova Maxima, cu care a ajuns pana in semifinalele Cupei UEFA in 1983 si cu care a castigat doua titluri de campion al Romaniei si patru Cupe. Are 44 de selectii la echipa nationala cu care a participat la turneul final al Campionatului European din Franta 1984.

A mai jucat la Sportul Studentesc (105 jocuri) si Olimpiakos Nicosia (Cipru). S-a dedicat meseriei de antrenor, fiind principal la UTA Arad, Universitatea Craiova, Otelul Galati, Rocar, Astra, Maghreb Fez (Maroc), Bangladesh (echipa nationala), Dinamo Tirana (Albania), Hasania Agadir (Maroc), Al Sahel, Al Jahra, Al Shabbab (Arabia Saudita).

Înapoi la pagina meciului

Log In

Creati un cont