Login studenți

Proiecte speciale

Proiectul „Visul”- parohia Valea Dobârlăului

„Visul” este numele proiectului ce urmează sa implementeze centrul educațional-social pentru copiii și vârstnicii din Valea Dobârlăului. Amănunte despre cauza noastră puteți găsi în pagina: http://milostenie.ro/comunitati-sarace/anunt/parohia-dobarlau-vale-jud-covasna-30/

dobarlau-vale-covasnaÎncepând cu luna februarie 2014 sprijinim constant cu alimente, haine și medicamente copiii și 40 familii de varstnici bolnavi și fără posibilități materiale din localitatea noastră.

Copiii au primit haine, încălțăminte și rechizite în repetate rânduri, au primit daruri diverse de Moș Nicolae, de Moș Crăciun și cu ocazia Sfintelor Paști.

Am organizat diverse activități și ateliere de lucru împreună cu aceștia, iar pentru a le îndeplini visul de a vedea animalele de la Grădina Zoologică am realizat diverse obiecte care ulterior au fost vândute la licitație, în cadrul evenimentului „În excursie cu un… Marțisor” , iar din suma rezultată organizăm o excursie la Zoo și la un parc de joacă, unde copiii vor servi o masă caldă.

Pentru a veni în sprijinul copiilor, părinţilor, adolescenților şi tinerilor din mediile sociale dezavantajate din satul nostru și pentru ameliorarea situației acestora, VISUL nostru este să:

  • amenajăm un spațiu multifuncțional în vederea asigurării continuității procesului educațional,
  • amenajăm și dotăm o bucătărie și o baie, ca să putem oferi o masă caldă zilnic copiilor, după orele de curs
  • amenajăm un părculeț pentru activități recreative pentru școlarii și preșcolarii din parohie (leagăne, tobogane, învârtitoare, pod mișcător, balansoar, etc.)

Pentru realizarea celor de mai sus, avem nevoie de:

  • materiale de construcții = gresie, faianță, rigips, ciment, adeziv;
  • mobilier bucătărie = frigider, aragaz, chiuvetă, masă de lucru, dulapuri, oale/tigăi, veselă, diverse obiecte necesare în bucătărie, mese și scaune pentru sala de mese, fețe de masă, perdele, șine perdele/draperii.

Pe termen scurt, încercăm să funcționăm cu ajutorul unei „bucătării de campanie”, deoarece nu există în cadrul căminului cultural unde funcționăm în baza unui acord încheiat cu Primăria, nici baie, nici bucătărie.

Împreună, prin realizarea acestui centru educațional-social, le putem arăta semenilor noștri că Dumnezeu le ascultă rugaciunile, că lumea este minunată și că oamenii își pot schimba destinul. Sperăm că nu vom fi singuri și mulți dintre dvs. vă veți alătura acestui vis al copiilor pentru un viitor mai demn.

Log In

Creati un cont